آموزش صوت ولحن استاد شاهمیوه:درس پنجم
به بزرگترین وبلاگ پژوهشی تحقیقی تلاوت خوش آمدید.

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان قرآنی.com و آدرس gheraatmc.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 23
بازدید کل : 61090
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1

آمار مطالب

کل مطالب : 73
کل نظرات : 3

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 16
باردید دیروز : 4
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 23
بازدید سال : 29
بازدید کلی : 61090
آموزش صوت ولحن استاد شاهمیوه:درس پنجم

مدّرس  : استاد غلام رضا شاه میوه اصفهانی


درس پنجم 

«صوت شناسی (1)   »

در خصوص صوت یا صدا ، تعاریف گوناگونی در کتب و منابع مربوط به فیزیک صوت وجود دارد که تمامی آنها در یک چیز اشتراک دارند و آن اینکه :

" صدا پدیده ای است که انسان آنرا به وسیله گوش خود دریافت نموده و برای انتشار نیاز به محیط مناسب دارد "

بر این اساس هر چیزی که دریافت کننده آن گوش انسان است ازهر منبعی که باشد صوت یا صدا نامیده می شود . علماء فیزیک معتقدند ، صدا همواره در اثر ارتعاش یک جسم به وجود می آید و زمانی برای انسان قابل دریافت است که در محیط مناسب انتشار یابد ، پس اگر صدایی مثلاً در خلأ ایجاد شود به دلیل فقدان هوا به گوش انسان نخواهد رسید . خلاصه این مطلب این است که برای یک صدا سه عامل لازم است . جانب تولید ، جانب انتشار و جانب دریافت .

پیش از آنکه به شناخت ماهیت صوت و مشخصه های فیزیکی آن بپردازیم لازم است با انواع اصوات موجود در پیرامون خود آشنا شده و یک تقسیم بندی مناسب از این انواع را بدست دهیم :

اصلی ترین طبقه بندی اصوات ، بر اساس منبع تولید آنها صورت گرفته به شکلی که اگر تمامی صداهای موجود در اطراف خود را در نظر بگیریم از چهارگونه کلی خارج نیستند :

1- اصوات طبیعی : شامل انواع صداهایی که از عوامل موجود در طبیعت بوجود می آید مانند صدای بارش باران ، وزیدن باد ، غرش آسمان ، صدای موج دریا ، حرکت آب چشمه یا رودخانه و نظایر آنها .

2- اصوات حیوانی : این صداها را می توان شامل انواع صداهای حیوانات مختلف اعم از چهار پایان ، پرندگان ، حشرات و غیره دانست .

3- اصوات انسانی : کلیه صداهایی که از انسان صادر می شود اعم از اصوات با کلام یا بدون کلام مانند صدای گریه ، خنده ، ناله ، نفس و ... جزء این گروه هستند .

4- اصوات آلی : این گروه را می توان شامل اصواتی دانست که از آلات و وسایل مختلف بوجود می آید ، که خود به دو دسته اصوات ناشی از الات موسیقی و سازها و اصوات ناشی از ابزار و وسایل مکانیکی یا الکترونیکی مانند صدای ماشین یا خودرو و یا گوشی همراه تقسیم می شود .

طبقه بندیهای دیگری هم برای صوت وجود دارد که بر اساس قدرت صدا ، مساحت صوت و خوشایندی و ناخوشایندی آن صورت گرفته است . که در جای خود به آنها اشاره خواهیم کرد.  اما یکی از طبقه بندیهای مهم اصوات که با موضوع مباحث ما نیز ارتباط دارد موضوع مطبوع بودن یا خوشایندی صدا و یا عدم آن برای گوش انسان است بر این اساس از یک منظر می توان اصوات را به دو گروه اصلی موسیقایی و اصوات غیر موسیقایی طبقه بندی کرد .

1. اصوات موسیقایی  : صداهایی هستند که برای گوش انسان مطبوع بوده و آدمی با شنیدن آن احساس لذت می کند .

2. اصوات غیر موسیقایی  : سایر اصوات که برای انسان ایجاد لذت ننموده و یا برای گوش انسان لذت بخش نیست جزء این گروه قرار می گیرند . این دو نوع صدا در سه خصوصیت شدت ، ارتفاع و طنین با یکدیگر مشترکند اما اصوات موسیقایی  دارای ویژگیهایی افزونتر همچون مدت (انعطاف ) و تحریر هم هستند که در جای خود از آن سخن خواهیم گفت   .

بر اساس این دو نوع طبقه بندی موضوع مباحث ما اصوات انسانی است که جزء گروه اصوات موسیقایی  قرار دارند  .

 

پایان درس پنجم

برگرفته شده از سایت WWW.MEHAD.ORG


تعداد بازدید از این مطلب: 320
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود